Roland RP-301 RW/SB digitális zongora 299 000 Ft | EUR 1 280
Bookmark and Share
Roland RP-301 RW/SB digitális zongora
Az új RP301 digitális zongora valósághű megszólalása és kiváló billentése a kezdő zongoristák és zenekedvelők minden igényét kielégíti. A hangszer gyakorlást segítő funkciói hozzájárulnak a zenei képességek fejlesztéséhez. A beépített metronóm, felvevő egység és a Twin Piano funkció hatékonnyá és változatossá varázsolja a gyakorlást. A SuperNATURAL zongora hanggenerátor lenyűgöző hangszínei és zenei kifejezőereje, valamint az Ivory Feel-G kalapácsmechanika igazi luxusnak számítanak ebben a kategóriában. Ennél a hangszernél a tökéletes koncertzongora hangzás és játékérzet az elérhető árral párosul.

SuperNATURAL zongora

The RP301 a Roland SuperNATURAL zongora hanggenerátorát használja. Ez a mérföldkőnek tekinthető, új technológia először a V-Piano megalkotásakor mutatkozott be. A SuperNATURAL Piano - továbbra is digitális alapokra helyezve - újra értelmezi az autentikus megszólalást és természetes előadást. A Roland mérnökei hosszú időt fordítottak a koncert zongorák mindig változó, a különböző játéktechnikáktól függő, komplex hangjának analizálására. A SuperNATURAL zongora hangszínek, három kulcsfontosságú hang alkotóelemre koncentrálnak: dinamika érzékenység, hang lecsengés és billentyűzet-tartomány viselkedés. A végeredmény egy hihetetlenül valósághű és kifejező hangzás, ami nagyon közel hozta egymáshoz a digitális és akusztikus zongorák megszólalását.

Ivory Feel-G kalapácsmechanika

Az RP301 Ivory Feel-G típusú, kiváltó pontos, progresszív kalapácsmechanikával rendelkezik, melynek funkciói, megjelenése és struktúrája a csúcsmodell Roland zongorákban található billentyűzet alapján került kialakításra. A legújabb szenzor technológiák és a SuperNATURAL zongora hanggenerátor kombinációjának köszönhetően, az RP-301 mind játékérzetben, mind zenei kifejezőkészségben felveszi a versenyt a csúcsmodell zongorákkal.

Gyakorlás és előadás

A kiváló zongorahangzások mellett az RP301 számos lehetőséget biztosít a zenei képességek fejlesztéséhez. A Twin-Piano funkció például úgy lett kialakítva, hogy tanár és diák egyszerre játszhassanak ugyanazon a billentyűzeten, egyforma hangfekvésben. Ezzel a funkcióval a billentyűzet két azonos hangfekvésű részre osztható, így a diák könnyen követheti a tanár utasításait. Ebben az esetben a pedálok funkciója is megváltoztatható, így a jobb és a bal pedál is zengető pedálként működik a felosztott billentyűzet mindkét tartományában. Az RP301 rendelkezik egy beépített metronómmal és felvevő egységgel is, ami elengedhetetlen a gyakorláshoz és a zongorajáték kiértékeléséhez. A hangszer belső könyvtára számos klasszikus zongoradarabot tárol, amelyek kiválóak a gyakorláshoz.

Digitális előnyök

Az RP301 használható fejhallgatóval is, ami lehetővé teszi a napszaktól független gyakorlást, tökéletes minőségben. Mivel digitális hangszerről van szó, nincs szükség hangolásra és nem érzékeny a környezeti hőmérséklet/páratartalom változásaira. A fejhallgató használat mellett, megszólaltatható a hangszer a beépített hangszórókon vagy külső erősítő rendszeren keresztül is. A bemeneti aljzatok segítségével, egy külső audio lejátszó is csatlakoztatható és megszólaltatható a hangszeren keresztül.
 

Roland RP-301 zongora - VIDEO

 

Roland gyár - VIDEO.