Feurich - hogyan készül?

A gyár minden igyekezete arra épül, hogy a szigorú szakmai ellenőrzés alatt álló termelést, magas minőségű anyagok biztosítsák. Mint tudjuk, a zongora alkotóelemei - fa, fém, filc - kényes, klímára érzékeny alapanyag, ezért a legnagyobb gondossággal szükséges kiválasztani minden egyes elem összetevőjét.

 

 • Billentyűalap és billentyűzetkeret: alumíniumból és ragasztott rétegelt fából készült – ezért klimatikus ingadozás esetén nincs változás.
   
 • Jó minőségű filc: minden filc, amelyet a billentyűzetnél és mechanikánál felhasználnak, a németországi wurzeni és angliai hainsworthi filcgyárakból származik. Ez garantálja a hangzáshoz szükséges optimális anyagfelhasználást és a stabil szabályozást. 
   
 • Fa: Mongóliából, Ausztriából és Oroszországból származó, lassan növő első osztályú lucfenyő kerül felhasználásra a rezonáns lapokhoz, bordákhoz és a kerethez. A Bajor Erdőből és Ausztriából származó lucfenyőt, amely 1000 m tengerszint feletti magasságban nő, csak télen termelik ki. A rétegesen ragasztott hangoló tőkéket minőségi európai és kanadai keményfából gyártják. A stégek masszív tölgyfából készülnek.  A rezonáns lapokat különböző szárító helyiségekben szárítják és tárolják. A mechanikát és a billentyűzetet szintén a szárító helyiségekben tárolják, hogy elkerüljék a későbbi zsugorodást. Eredmény: klíma stabil rezonáns lapok és mechanikai alkotórészek. 
   
 • Billentyűzet: a pianínók billentyűi 17 rétegű enyvezett falemezből készülnek, a billentyű alapja egy plusz keményfa betéttel van ellátva. A zongora billentyűzeteket az ausztriai Tonewood cég készíti masszív lucfenyőből. Eredmény: klíma stabil és robusztus billentyűzet.
   
 • Mechanika: minőségi alkatrészeket használnak, fontos a pontos összeszerelés és folyamatosan tesztelik a pianínók és zongorák mechanika precíz működését. Előny: hosszú életű mechanika precíz játékérzettel.
   
 • Hangszertest: a modellek formailag szépek, fényezésük minőségi és a fontos helyeken filccel vannak ellátva, a nyikorgást elkerülendő, valamint a zongorajátékot zavaró zajok kiszűrése végett. Eredmény: nincsenek mellékzörejek.
   
 • Gerendázat: a CNC-gépekkel tökéletesen előkészített darabok, precíz csapos illesztéssel biztosítják a stabil konstrukciót és évtizedekre szóló megbízhatóságot és hangstabilitást.
   
 • Rezonáns lap:  a rezonáns lap alapjának összeragasztása után, a CNC gépek segítségével kialakítják az ívelést és a bordák helyét. Ez a munkafolyamat biztosítja az optimális pontosságot mely elengedhetetlen a minőségi hangzás eléréséhez. A rezonáns lap bordázatának kiképzésénél egy számítógép által irányított termikus prést alkalmaznak, ami hozzájárul az egyenletes ív létrehozásához és a rezonáns lap tökéletes formájához. 
   
 • Húrok: a hangszerek húrozásához „Paulello” és „Röslau” márkájú acélhúrokat használnak, melyeket nagy gonddal és pontossággal helyezik a hangszerekbe. A basszushúrokhoz kizárólag minőségi rezet használnak. Ezt speciálisan kiképzett szakemberek végzik, természetesen kézi munkával.